Unga volontärer

unga-volontarer.jpg

Det är inte bara de medicinska volontärerna som är viktiga för Operation Smiles verksamhet. Du som är i åldern 16-30 år kan engagera dig i vår ungdomsverksamhet. Som medlem i Operation Smiles Unga Volontärer engagerar du dig lokalt genom att arrangera olika insamlingsevent och genom att sprida information framför allt på skolor och högskolor. Det finns även möjligheter att engagera sig internationellt.

Internationell studentverksamhet

Inom Operation Smile finns det möjlighet att på olika sätt engagera sig internationellt. För detta krävs att du har varit engagerad i minst ett år i den lokala ungdomsverksamheten.

International Student Leadership Conference (ISLC)
ISLC är en ledarskapskonferens som arrangeras i juli eller augusti varje år på något universitet någonstans i världen. På ISLC träffar man andra ungdomsvolontärer från hela världen, lyssnar på inspirerande föreläsningar och lär sig om ledarskap och hur man på bästa sätt kan vara med och driva en ungdomsverksamhet som förändrar världen. Det är en inspirerande vecka där man verkligen får upp motivationen till att göra skillnad.

Se filmen från ISLC 2016:

 

"Att få åka iväg på ISLC är så mycket mer än föreläsningar, seminarium och aktiviteter. Att få träffa och utbyta erfarenheter med personer från hela världen som strävar mot samma mål, att alla barn ska få sin livsavgörande operation- oavsett vart i världen man föds, blev en upplevelse för livet och en känsla av att allting är möjligt”

Emma Storm


Ung journalist
När du har varit aktiv som Ung volontär i Sverige i minst ett år kan du ansöka om att få åka med ut på ett medicinskt uppdrag som Ung journalist för Operation Smile Sverige. Det innebär att du först får gå en kort kurs och lära dig hur man intervjuar patienter och anhöriga ute på uppdrag, och sedan åka ut som Ung journalist under ett medicinskt uppdrag för att rapportera på plats.

Sommaren 2016 åkte Rami Dirawi på medicinskt uppdrag som Ung journalist till Marocko. Läs om hans upplevelser här:


Hösten 2016 åkte Emilie Engblom på medicinskt uppdrag som Ung journalist till Nicaragua. Läs mer om hennes upplevelser här:


Kontakt

Städer/regioner där Unga Volontärer finns:

Stockholm

Linköpings universitetsgrupp

Linköpings gymnasiegrupp

Uppsala

Finns inte Unga Volontärer där du bor? Kontakta oss så hjälper vi dig att starta en ny grupp!

Vill du bli medlem i Unga Volontärer eller har du någon fråga? Kontakta oss på ungavolontarer@operationsmile.org eller fyll i formuläret nedan:


 

Följ Unga Volontärer på sociala medier

Facebook: Facebook.com/OperationSmileUngaVolontarer

Instagram: Instagram.com/UngaVolontarer

Snapchat: @opsmileUV

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile