Operation Smile får utökat stöd från Svenska PostkodLotteriet

Rickard-Operationsmile_01(1).JPG

När Svenska PostkodLotteriet på måndagskvällen delade ut bidrag till sina utvalda förmånstagare fick Operation Smile ta emot hela sju miljoner kronor, en ökning med två miljoner jämfört med förra året. För tredje året i rad finns Operation Smile med bland de ideella organisationer som varje år får ta del av PostkodLotteriets överskott.

Operation Smile tilldelades sju miljoner kronor vid Svenska PostkodLotteriets utdelning; förmånstagare är drygt femtio ideella organisationer som arbetar inom områden som mänskliga rättigheter, hälsa, natur och miljö. Bidraget ger Operation Smile möjlighet att genomföra ett stort antal ytterligare operationer av patienter med läpp-, käk- eller gomspalt, i utvecklingsländer.

Operation Smiles styrelseordförande Maria Grimberg fanns på plats på Berns salonger för att ta emot PostkodLotteriets generösa bidrag.

- Det här är naturligtvis ett helt ovärderligt stöd för oss. Omräknat i antal operationer på barn med läpp-, käk- eller gomspalt motsvarar det nästan 3 000 stycken och eftersom varje operation innebär ett liv förändrat till det bättre, förstår nog alla att det här är ett bidrag som betyder mer än vad ord kan beskriva.

Under förra verksamhetsåret genomförde Operation Smile totalt 12 000 operationer, i 29 länder. Organisationen jobbar samtidigt långsiktigt och bedriver i dag 23 permanenta kliniker i 18 länder.  Förra året kunde Operation Smile, tack vare stödet från PostkodLotteriet, dessutom påbörja ett särskilt projekt på Madagaskar med ett bygge av just en permanent klinik, för att utöka den kirurgiska kapaciteten och kompetensen på ön.

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile