Nyheter

 

07 december 2018
Se Zara Larsson i Ghana på TV4 Play!
Ghana

Zara Larsson fick tillsammans med sin mamma Agneta och syster Hanna ett uppdrag: att följa med Operation Smile till Ghana för att uppmärksamma arbetet i fält.


24 oktober 2018
Zara Larsson reser till Ghana med Operation Smile
Ghana

Sångerskan och världsartisten Zara Larsson är just nu på väg till Ghana ihop med den medicinska hjälporganisationen Operation Smile, för att rikta strålkastarljuset mot barn som föds med läpp-käk-gomspalt.


04 oktober 2018
World Smile Day
Sverige

Anta utmaningen; bjud på ett leende och locka någon att le!


04 juni 2018
Prisregn över Operation Smile vid amerikanska tv- och videogalan Telly Awards
USA

Inte mindre än sju av åtta anmälda bidrag belönades, och filmen om Jane Rose vann ett prestigefyllt guld!


22 februari 2018
Rekordsumma för Operation Smile - elva miljoner kronor från PostkodLotteriet
Sverige

Operation Smile tilldelades elva miljoner kronor, ny rekordsumma för organisationen, när det på onsdagskvällen var dags för Svenska PostkodLotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare – ett femtiotal organisationer som arbetar för en bättre värld. Pengarna kommer att användas till medicinska uppdrag i några av de länder där Operation Smile utför operationer på barn och unga med svåra ansiktsmissbildningar, främst läpp-käk-gomspalt.


21 december 2017
Historisk händelse i Honduras: köerna med spaltpatienter är borta
Honduras

Operation Smile har under tjugo år utfört medicinska uppdrag i en rad städer runt om i Honduras och opererat totalt drygt 4 500 barn, ungdomar och vuxna med läpp-käk-gomspalt (LKG). 2017 är ett stort år, då man stolt kan gå ut med nyheten att man i år har lyckats få bort kön; det vill säga – det finns inte längre några personer, så vitt man vet, som fortfarande väntar på en operation, utom de barn som nu föds med LKG.


07 december 2017
Dokumentär: Malou på Madagaskar
Sverige

Operation Smiles ambassadör Malou von Sivers och hennes dotter Julia, född med gomspalt, åkte till Madagaskar för att se hur våra fantastiska volontärer arbetar i fält. Det blev starka möten med barn födda med LKG och en ökad insikt i hur livet hade kunnat te sig om Julia inte fötts i Sverige. TV4 Fakta: Malou på Madagaskar 12/12, kl 21.00.


07 mars 2017
Operation Smile får tio miljoner från Svenska PostkodLotteriet
Sverige

Operation Smile har tilldelats tio miljoner kronor i Svenska PostkodLotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare – ett femtiotal organisationer som arbetar för en bättre värld. Pengarna kommer att användas till medicinska uppdrag i flera av de länder där Operation Smile verkar för att operera barn med allvarliga ansiktsmissbildningar, samt till medicinska aktiviteter vid vår året runt-öppna klinik i Bogota, Colombia, Colombia Centro de Atención Multidisciplinario, för att den även framgent ska kunna erbjuda avancerad vård till patienter med läpp-, käk- eller gomspalt (LKG).


18 november 2016
Se Malou Efter tio med Operation Smile
Madagaskar

TV-tips: Missa inte reportagen om Malou von Sivers och hennes dotter Julia Haage von Sivers, i TV4:s Malou Efter tio, vecka 47, 21-25 nov.


08 september 2016
Malou von Sivers blir Operation Smiles första ambassadör
Madagaskar

TV-journalisten Malou von Sivers blir Operation Smiles första ambassadör i Sverige. Malous egen dotter Julia föddes med gomspalt och hon känner därför ett djupt personligt engagemang för organisationen. Redan på lördag reser programledaren med dottern till Madagaskar för att följa Operation Smiles arbete med att rädda barn till ett värdigt liv.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile