Givares berättelser

Kevin Tönne och vetesäckarna
Sverige

Kevin Tönne från Täby utanför Stockholm är en pigg och initiativrik nioåring med ett ovanligt stort hjärta. För hur många nioåringar beslutar sig för att köpa symaskin, sy vetekuddar, sälja dessa och därefter skänka hälften av intäkterna till Operation Smile?


Landshövding skänker 50 000 kronor till Operation Smile
Sverige

När Sven-Erik Österberg tackades av efter drygt fem år som landshövding i Norrbottens län önskade han att de uppvaktande norrbottningarna istället för presenter skulle skänka en slant till Operation Smile. Nu har drygt 50 000 kronor kommit in!


Klass 6 på Fridaskolan bjöd på cirkus och skänkte 3 068 kronor till Operation Smile
Sverige

I höstas jobbade årskurs 6 på Fridaskolan i Göteborg med ett projekt som gick under namnet Cirkus – ett arbete som innebar mycket samarbete och glädje, både för lärare och för elever. Tillsammans bestämde sig klassen för att skänka vinsten från inträde och kringaktiviteter till Operation Smile. Resultatet blev hela 3 068 kronor.


Kristina har vävt ihop 61 000 kronor till Operation Smile
Sverige

På Svartagården i Vedum, Västergötland, bor Kristina Gustafsson, en av våra många fantastiska givare. Sedan tre år väver Kristina trasmattor som hon säljer till förmån för Operation Smile.


Den gamla drömmen blev 33 000 kronor till Operation Smile
Sverige

För att fira sin 70-årsdag och bjuda familj och vänner på en annorlunda upplevelse, bestämde sig Sören Persson för att ordna en födelsedagskonsert i Långareds kyrka i Västergötland.


Motorcykelteam skänkte 30 000 kronor till nya leenden
Sverige

Inför 25:e upplagan av International Island Classic Race på Phillip Island i Australien, tryckte motorcykelfantasten Hasse Gustafsson och hans team upp t-shirts och sålde till förmån för Operation Smile. Hasse och hans ”The Blue Lunatic and Silverfish Madness Racing Team” samlade in hela 30 000 kr!


Gun-Britt i Horn bjöd på konsert och ostkaka
Sverige

I samband med sin 85-årsdag i augusti samlade Gun-Britt Monell, i Horn, ihop 45 300 kronor - som oavkortat skänktes till Operation Smile. – För en liten tant som bor ute i skogen, på en ort med knappt 800 invånare, är det väl inte så illa? säger Gun-Britt.


”Jag ville också hjälpa till”
Sverige

”Du är bäst, Albert”, ”Heja Albert till det här initiativet!”, ”Albert, du är fantastisk!”, ”Hejja!!”… På elvaårige Alberts insamlingssida har en lång rad uppmuntrande kommentarer kommit in från givare som helt uppenbart imponerats över hans omtänksamhet och driftighet.


En resa för livet
Ghana

- Det är en resa jag kommer att minnas hela livet, säger Karin Ivarsson som arbetar på Novamedia Sverige som driver Postkodlotteriet. Tillsammans med kollegorna Anton Simberg och Mikael Frööjd fick hon nyligen följa med Operation Smile på ett medicinskt uppdrag i staden Ho, i Ghana.


Brickan Design for a smile säljs till förmån för Operation Smile
Sverige

Det kom ett mejl till Operation Smile, med en bifogad bild på en snygg bricka. Vad som först syntes vara ett böljande, bergigt och lite trolskt landskap visade sig vara – profilbilder av ett barn med spalt! Bilderna liksom överlappar varandra och skiljer sig alla lite åt. Av mejlet framgår att brickan, döpt till ”Design for a smile”, finns till försäljning och att 25 procent av intäkterna skänks till Operation Smile.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile