Filippinerna: Shenie vågar ta för sig av livet
Filippinerna
Från fältet

Hon ställer sig plötsligt framför några av oss i en av sjukhuskorridorerna och håller upp en mobiltelefon. Vi tittar frågande på henne och förstår inte. Vad är det hon vill att vi ska göra? Så pekar hon på telefonens skärm och vi läser ”thank you very much”.


"Jag fick aldrig äta tillsammans med min familj”
Ghana
Från fältet

Orden är tioåriga Aqua Attas, eller Mary som hon också kallas. Åren före operationen har varit tunga. Läs Marys egen berättelse om hur livet såg ut under hennes första tio levnadsår, bara på grund av att hon föddes med läpp-käk-gomspalt.


Inga Lisa åkte till Filippinerna som novis - nu vet hon att hon inom Operation Smile trivs
Filippinerna
Från fältet

Inga Lisa har bara varit hemma i en knapp vecka efter ett tufft uppdrag med långa dagar, tidsskillnad och en lång hemresa, men känner redan att hon gärna skulle åka ut igen.


Rwanda: Elaine om tre unga hjältar!
Rwanda
Från fältet

När uppdraget var över åkte Elaine dock inte hem till Sverige igen. I stället valde hon att åka raka vägen till Etiopen för att medverka på ännu ett uppdrag – och dit är hon på väg i skrivande stund. Vad säger man om en sådan insats?


Ett fantastiskt sätt att få en sannare bild av hur världen ser ut
Madagaskar
Från fältet

Monica Barr Agholme, till vardags tandläkare och utbildare på Tandläkarhögskolan i Stockholm, har just kommit hem efter ett medicinskt uppdrag i Toamasina, på Madagaskars ostkust. Det var Monicas andra uppdrag för Operation Smile; tidigare har hon varit i Vietnam.


Andréa sprider leenden världen över
Sverige
Från fältet

Att engagera som volontär sig var en självklarhet men att valet föll just på Operation Smile berodde på att Andréas egen lillasyster hade gomspalt.


Rwanda: Nu ser Enok möjligheter i livet
Rwanda
Från fältet

Enoks berättelse om svåra trakasserier förmedlar en vanlig bild av hur livet ser ut för tusen och åter tusen av Operation Smiles patienter, men medan de flesta av våra patienter är barn när de får hjälp tvingades Enok utstå människors elaka behandling i 25 långa år.


Etiopien: ”I rollen som volontär får jag ut mer än vad jag kan ge”
Etiopien
Från fältet

Under ett medicinskt uppdrag i Jimma, Etiopien, fick Hidaya Abdulrahim, en av Operation Smiles Unga volontärer, ett intressant samtal med den brittiska volontären och sjuksköterskan Shuling. Shuling har varit ute på mer än 30 uppdrag med Operation Smile, något som fick Hidaya att fundera kring vad som gör att någon väljer att lägga så mycket tid på volontärarbete.


Colombia: Vård för en ljusare framtid – berättelsen om Oscar
Colombia
Från fältet

Vem som än får syn på den här unge mannen, cyklandes längs gatorna i Bogotá, strosandes över området kring Universitet El Bosque med en tung väska på ena axeln, skulle ha svårt att tro att läkarna en gång sa till hans familj att han var dömd till ett eländigt och olyckligt liv.


Colombia: Vård för en ljusare framtid – Ett lättare liv för Luciana
Colombia
Från fältet

Nury visste egentligen att hon skulle föda ett barn med läpp-käk-gomspalt. Missbildningen hade upptäckts i samband med ett ultraljud i sjunde månaden, men Nury valde att inte riktigt ta till sig den informationen.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile