Så används din gåva

Ditt bidrag används till att barn med ansiktsmissbildningar får den operation de behöver för att kunna leva ett normalt liv. Våra cirka 5 000 medicinska volontärer arbetar utan ersättning och en stor del av den medicinska utrustningen är sponsrad av företag. Med din hjälp kan vi därför bekosta koordinering, transporter och logi för de medicinska volontärerna, vilket är avgörande för att ett medicinskt uppdrag ska gå att genomföra.

Vi är medvetna om att vissa patienter inte är färdigbehandlade bara för att ett uppdrag är slutfört. Därför har vi även, med stöd från våra givare, byggt permanenta kliniker för att hjälpa de mer vårdkrävande patienterna, vars behov sträcker sig längre än själva uppdraget. Idag finns 34 sådana kliniker i 19 länder.

11893827_986311731391375_790909034946574103_o.jpg

Ditt bidrag gör skillnad!

  • 100 kronor kan räcka till smärtstillande medicin för sex barn.
  • 200 kronor kan räcka till specialanpassade nappflaskor för sex spädbarn.
  • 350 kronor kan räcka till ”Smile bags” med bl a tandborste, tandkräm och leksaker för 75 barn.
  • 700 kronor kan räcka till all utrustning för lekterapin under ett medicinskt uppdrag.
  • 2 400 kronor kan räcka till ett barns operation.
  • 4 250 kronor kan räcka till ett operationsbord.

Ge en gåva här >

Hur används pengarna?

Våra löften:
- Vi lovar att använda den största delen av pengarna direkt till ändamålet (minst 80%); att erbjuda gratis operationer för människor runt om i världen med ansiktsmissbildningar.
- Vi lovar att använda en viss del av dina pengar till insamling för att kunna nå ut till ännu fler personer som är villiga att ge en gåva och vara med och förändra liv.
- Vi lovar att hantera dina pengar och vår verksamhet på ett professionellt sätt och använder därför en liten del av dina pengar för att administrera vår verksamhet.

Under föregående verksamhetsår (2017-2018) gick 84% av de medel som samlats in från privatpersoner, föreningar, stiftelser och företag till ändamålet/programarbetet. Administrationskostnaderna uppgick endast till 3%.

Hur kan jag lita på att pengarna når fram?

Operation Smile Sverige har 90-konto (bg 900-2221) och är därmed godkända av Svensk Insamlingskontroll, som även granskar verksamheten. Vi är också medlemmar i Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII). Operation Smile Sveriges ekonomi granskas av en auktoriserad revisor från Ernst & Young. För dig som givare innebär detta att du kan känna dig trygg med att vi följer de regler och riktlinjer som råder för insamlingsorganisationer.


Behovet av hjälp

Läs mer om behovet av hjälp och om hur läpp-, käk- och gomspalt påverkar ett barns liv.

Volontärer

Läs mer om våra fantastiska medicinska volontärer som ställer upp med sin tid, sin kompetens och sitt engagemang för att förändra livet för människor världen över.

Ge en gåva

Du kan också hjälpa till. Ge en gåva och var med och bidra till att fler människor får den operation de så väl behöver - och hopp om ett bättre liv.

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile