Motorcykelteam skänkte 30 000 kronor till nya leenden 

hasse.jpg 

Födelsedagskonserter och välgörenhetsgalor, drejade krukor och handvävda trasmattor. Det är bara ett axplock av alla roliga och generösa aktiviteter som våra givare hittar på till förmån för oss. Motorcykelfantasten Hasse Gustafsson och hans ”The Blue Lunatic and Silverfish Madness Racing Team” tog fram en t-shirt och sålde via Facebook i syfte att samla in pengar till Operation Smile. Målet var 30 000 kronor – en summa som också snabbt uppnåddes! 

GOPI-1.jpg

Idén kom efter att Hasse tagit hem segern i motorcykeltävlingen Classic Roadracing EM 2016 och då fick en inbjudan att köra den 25:e upplagan av International Island Classic Race på Phillip Island i Australien, strax söder om Melbourne. Självklar favorit är den 20 år gamla motorcykeln Blue Lunatic.

 – Jag har ägnat mig åt motorcyklar i hela mitt liv och tycker inte att jag gjort något riktigt vettigt, säger Hasse. Därför kändes det bra att göra något som genererade lite pengar till en organisation som Operation Smile. Eftersom jag varken är läkare eller sjuksköterska kan jag ju inte bidra som volontär. Men genom att trycka upp och sälja t-shirts – inför jubileumsracet den 26-28 januari – kan vi bidra lite på vårt sätt.

– I motorkretsar är det vanligt att folk köper prylar som hattar, kepsar, jackor och t-shirts och därför var det naturligt att trycka upp just en t-shirt. Att det står GOPi!!!!!! på tröjan syftar på ”GO Phillip Island”, ön där racet körs.

Att valet föll på Operation Smile av alla hjälporganisationer beror till stor del på en TV- dokumentär Hasse såg för några år sedan, som handlade om organisationens arbete ute på fältet.

– Det finns ju många fantastiska hjälporganisationer, men med Operation Smile känns det som att pengarna verkligen kommer fram och att arbetet som de medicinska volontärerna gör omedelbart leder till en positiv förändring. Det bidrar nog till att många blir väldigt berörda och det märks på den respons som vi har fått. Många har till och med skrivit att de inte bryr sig om t-shirten, utan sätter in pengarna ändå.

Varmt tack till "The Blue Lunatic and Silverfish Madness Racing Team" för ert generösa bidrag – och stort lycka till nu i helgen!

 2016 CRMC DON F750-60 kopia.jpg

Vill du också hjälpa fler barn att få ett nytt leende? Gör som Hasse och hitta på ett eget projekt för att samla in pengar, eller starta en insamling som släkt och vänner kan skänka en slant till i samband med exempelvis en födelsedag, eller som en gåva till minne av någon.

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile