Kyrkheddingeloppets löpare springer för fler leenden

kyrkhedinge-stor.jpg

Annika Trönell kläckte idén till Kyrkheddingeloppet. Annika är i grund och botten en hästtjej, men ägnar sig åt mer än ridsport: Hon har hunnit riva av en svensk klassiker och varje år genomför hon ett triathlon. Foto: privat

- Hemvärnsgården i Kyrkheddinge var precis nyrenoverad och vi var några som pratade om att det skulle vara kul om det hände något i bygdeföreningen – och då kom jag på idén om ett lopp, berättar Annika Trönell, en av den lilla orten Kyrkheddinges 259 invånare. 

Sagt och gjort; den 8 april är det premiär för Kyrkheddingeloppet, ett välgörenhetslopp som är tänkt att bli en återkommande tradition. Arrangerar gör Hemvärnsgårdens bygdeförening i samarbete med Genarps IF och hela överskottet av vad anmälningsavgifterna inbringar går oavkortat till Operation Smile.

- Vi ville att det skulle gå till välgörenhet, men ville inte välja någon av de allra största organisationerna. Så valet föll på Operation Smile, som jag känner till sedan tidigare, bland annat efter att ha sett en dokumentär på TV4 för några år sedan, säger Annika.

Hittills är nästan 70 personer anmälda och även om det bara är några dagar kvar till loppet hoppas Annika att det ska komma in ytterligare några anmälningar. Förhoppningsvis gör marknadsföringen susen; två lokaltidningar har skrivit om loppet och Annika har gjort reklam på Facebook samt satt upp lappar på olika platser, även i det mer tätbefolkade Staffanstorp, fyra kilometer bort.

-Jag har en inre dröm om 150 deltagare.

Kyrkheddingeloppet, med start och målgång vid Hemvärnsgården, har tre distanser: 10 km, 5 km och så Knatteloppet på 1 km. Arrangemanget är proffsigt på alla plan; det finns möjlighet till efteranmälan in i det sista, det blir elektronisk tidtagning, vätskekontroll (5 km), funktionärer längs banan samt priser, plaketter och medaljer till deltagarna. Allting talar för en lyckad dag!

Sist men inte minst; den som känner sig mör efter loppet kan få massage; massören Therese Bergdahl från Teres Minor finns på plats och bidrar även hon till att ge fler barn en livsförändrande operation genom att skänka samtliga intäkter till Operation Smile.

Vi håller tummarna för en solig vårdag och önskar alla löpare lycka till!


 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile