Gillberga tar ton – och får med sig hela bygden

DSC00632.JPG

Från Värmlands Nysäter i Gillberga socken, Säffle kommun, hämtar vi vårt senaste exempel på fint engagemang. Här finns en av Operation Smiles trognaste – årligen återkommande – givare, nämligen Gillberga kyrkokör. Kören, som har tiotalet medlemmar, anordnar varje år en soaré, där intäkterna oavkortat går till Operation Smile; ett rejält och mycket uppskattat tillskott, som går att översätta i ett stort antal nya leenden världen över!

Kören firade förra året sjuttio år och de nuvarande medlemmarna övar varje onsdag under kantor Martin Rhodéns ledning.

Soarén har kommit att bli väldigt populär och drar alltid fullt hus. Gillberga har fantastiska ungdomar som brukar delta med högklassisk sång, musik och revyartat bus, berättar medlemmar i kören. Folk kommer också från grannbyar och från Säffle ett par mil bort. Tidigare valde kören olika organisationer att skänka intäkterna till, men en TV-dokumentär om Operation Smiles arbete för att hjälpa barn med LKG, väckte sådant engagemang bland körmedlemmarna att organisationen sedan dess har valts till förmånstagare varje år.

Många av Gillbergas cirka 800 invånare engagerar sig genom att skänka bröd, tavlor, växter, stora mängder kapad och kluven ved och mycket annat som lotterivinster och till soaréns populära auktion. Till och med en bil har kören sålt till förmån för Operation Smile! Även grannbyarna visar engagemang och generositet.

- Just nu övar vi inför årets julkonsert och önskar alla varmt välkomna, hälsar Martin Rhodén och hans kör.

- Vi räknar med att fylla kyrkan i år också.

Vi på Operation Smile önskar lycka till med konserten och passar på att önska kören och alla andra i Värmlands Nysäter med omnejd en riktigt God Jul!

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile