Golfare på Kullaberg slog ett slag till förmån för Operation Smile

hoganas.jpg

En solig sensommardag arrangerade Höganäs Rotaryklubb* tillsammans med Mölle Golfklubb en välgörenhetstävling där allt överskott nu skänks till Operation Smile. En check på 94 000 kronor överlämnades efter tävlingen – pengar som ger så många som upp emot 40 barn med läpp-, käk-, eller gomspalt (LKG) en operation!

Golftävlingen på Kullaberg var öppen för golfare på alla nivåer och man behövde inte vara medlem i Rotary för att ställa upp. Ingen behövde betala greenfee, då Mölle GK generöst bjöd alla spelare. Deltagarna betalade en tävlingsavgift på 500 kronor per person och fick då golf, morgonfika, kaffe och frukt på banan samt lunch och diverse småtävlingar. Ett digert prisbord dukades dessutom upp.

-Det var en fantastisk dag med fin uppslutning. Att kunna bidra till en verksamhet som den Operation Smile bedriver känns värdefullt. Gästerna tyckte att det var ett bra val att vara med och stötta en organisation som åker världen runt och gör de här enkla ingreppen, som för oss är självklara men som för barnen i fattiga länder innebär så mycket, berättar Carl-Magnus Hedin, Höganäs Rotaryklubb.

Bakgrunden till golftävlingen är att Höganäs Rotaryklubb beslutat att under två års tid stötta ett välgörenhetsprojekt för barn som behöver medicinsk hjälp. Valet föll på Operation Smile och tillsammans med Mölle Golfklubb genomfördes nu en golftävling. Tidigare har bland annat en konstauktion hållits och fler aktiviteter är planerade.

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk-, eller gomspalt och många av dem skulle inte få någon hjälp om inte Operation Smile erbjöd en kostnadsfri operation. Det är organisationens fantastiska medicinska volontärer, 5 000 totalt, varav 200 enbart i Sverige, som tar av semestrar och fritid och reser ut för att hjälpa de här barnen.

-Tack vare det här fina initiativet från Höganäs Rotary och Mölle Golfklubb kan så många som 40 barn snart få hjälp med ett nytt leende och därmed ett helt nytt liv. Vi på Operation Smile känner stor tacksamhet över att stå som förmånstagare i ett sådant här sammanhang, säger Johan Norrby, insamlingsansvarig Operation Smile.

 

*Rotary är världens största yrkesnätverk och arbetar under mottot ”Service above self”. Höganäs Rotaryklubb är Kullabygdens äldsta rotaryklubb och driver både lokala och globala projekt. Operation Smile är tänkt att vara ett klubbprojekt under åtminstone ytterligare ett år. Hittills har drygt 100 000 kronor samlats in genom olika aktiviteter.

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile