Välgörenhetsgala samlade in 400 000 till Operation Smile

IPS.jpg

Just före sommaren bjöd den ideella hjälporganisationen The International Philanthropic Society, IPS, in till välgören­hetsmiddag med Operation Smile som förmånstagare; en magisk afton i sagolik miljö på anrika Grand Hôtel mitt i Stockholm. Totalt samlades 400 000 kronor in – pengar som kommer att hjälpa fler barn runt om i världen till en livsför­ändrande operation.

- Operation Smile var en lämplig förmånstagare då de jobbar för ett fantastiskt fint ändamål. När man hör att det var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk-, eller gomspalt någonstans i världen inser man vidden av problemet. Många av dessa barn skulle inte få hjälp om det inte vore för Operation Smile och för oss känns det därför otroligt fint att nu kunna bidra till att många fler barn kan få en operation, säger Kanthi S Beck, grundare av och ordförande för IPS.

Festligheterna ägde rum i Grand Hôtels vackra Spegelsal. Gästerna, som själva betalat sin middags­biljett, bjöds på en trerätters middag och till den högklassig under­hållning, med Yvonne Ryding som konferencier. På scen stod den svenska motown-gruppen The Fantastic Four samt Kiralina, en kanadensisk soul- och jazzvokalist i världsklass. Som grädde på moset hölls en auktion med trollkarlen och komikern John Houdi som auktionsförrättare. Generösa sponsorer, med resebyrån Select Collection som huvudsponsor, hade skänkt fantastiska varor och resor till auktionen, liksom till det lotteri som anordnades, vilket starkt bidrog till det goda insamlingsresultatet.

IPS gåva bekostar en del av ett medicinskt uppdrag i Cebu, Filippinerna, ett land som Operation Smile gång på gång återvänder till för att genomföra operationer. Tack vare det generösa bidraget kan Operation Smile hjälpa fler barn att få ett nytt leende – och ett helt nytt liv!

- Att en organisation som IPS ställer upp och anordnar en sådan här kväll till förmån för Operation Smile betyder naturligtvis otroligt mycket för oss. Tack vare dem kan vi nu sprida ännu fler leenden och förändra livet för många barn som annars inte skulle få någon hjälp, säger Johan Norrby, insamlingsansvarig på Operation Smile.

 

 

 

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile