Indien: Flickan i den rosa klänningen
Indien
Från fältet

Erica Skåål, barnspecialistsjuksköterska i Göteborg kom nyligen hem från sitt allra första volontäruppdrag. Hon är full av intryck och bubblar när hon berättar om patienterna hon mötte på sjukhuset i Indien, och inte minst då flickan i den rosa klänningen.


TACK till er som gör det möjligt!
Sverige
Från fältet

Klas Kaspersson, narkosläkare på NÄL (Norra Älvsborgs länssjukhus) och en av Operation Smiles medicinska volontärer vill rikta ett tack till alla er givare som gör hans och de andra volontärernas arbete möjligt!


Indien: En livsförändrande operation för Muhammad Ikhtar
Indien
Från fältet

När Operation Smile nyligen genomförde sitt allra första uppdrag i indiska Siliguri fanns Muhammad Ikhtars familj bland de som kommit dit i hopp om att just deras barn skulle få en operation för sin läpp-käk-gomspalt.


Filippinerna: Haciels tvillingflickor föddes båda med spalt
Filippinerna
Från fältet

Mamma Haciel, 36 år, håller en av sina tvillingdöttrar i famnen. – Jag grät när jag såg att de hade spalt, berättar hon. Jag blev så ledsen.


Filippinerna: Shenie vågar ta för sig av livet
Filippinerna
Från fältet

Hon ställer sig plötsligt framför några av oss i en av sjukhuskorridorerna och håller upp en mobiltelefon. Vi tittar frågande på henne och förstår inte. Vad är det hon vill att vi ska göra? Så pekar hon på telefonens skärm och vi läser ”thank you so much”.


"Jag fick aldrig äta tillsammans med min familj”
Ghana
Från fältet

Orden är tioåriga Aqua Attas, eller Mary som hon också kallas. Åren före operationen har varit tunga. Läs Marys egen berättelse om hur livet såg ut under hennes första tio levnadsår, bara på grund av att hon föddes med läpp-käk-gomspalt.


"Kul att se den omedelbara skillnad operationerna medför"
Filippinerna
Från fältet

Inga Lisa har bara varit hemma i en knapp vecka efter ett tufft uppdrag med långa dagar, tidsskillnad och en lång hemresa, men känner redan att hon gärna skulle åka ut igen.


Rwanda: Elaine om tre unga hjältar!
Rwanda
Från fältet

När uppdraget var över åkte Elaine dock inte hem till Sverige igen. I stället valde hon att åka raka vägen till Etiopen för att medverka på ännu ett uppdrag – och dit är hon på väg i skrivande stund. Vad säger man om en sådan insats?


Ett fantastiskt sätt att få en sannare bild av hur världen ser ut
Madagaskar
Från fältet

Monica Barr Agholme, till vardags tandläkare och utbildare på Tandläkarhögskolan i Stockholm, har just kommit hem efter ett medicinskt uppdrag i Toamasina, på Madagaskars ostkust. Det var Monicas andra uppdrag för Operation Smile; tidigare har hon varit i Vietnam.


Andréa sprider leenden världen över
Sverige
Från fältet

Att engagera som volontär sig var en självklarhet men att valet föll just på Operation Smile berodde på att Andréas egen lillasyster hade gomspalt.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile