Styrelse_stor.jpg
Du är här: Hem > Om oss > Styrelse

Styrelse

Styrelsen sammanträder vid ordinarie styrelsemöten fyra gånger per år. Därutöver kallas till extra styrelsemöten vid behov.

Operation Smile Sveriges styrelse arbetar utan arvode. Styrelsen består av:


 

Maria_Grimberg_NB.jpg
 

Maria Grimberg, ordförande
Maria är rådgivare inom strategisk kommunikation och har en lång erfarenhet inom JKL- och MSL-Group. Sedan 2010 är hon koncernchef för företagets verksamhet i Norden och Bryssel. Maria har varit med i Operation Smiles styrelse sedan starten.
 

Alexander_Jamal_NB.jpg

Alexander Jamal
Alexander är  Sverigechef på Magine som arbetar med TV via internet. Han har tidigare arbetat inom media under många år, bland annat som producent på TV4:s samhällsredaktion, som ansvarig för utveckling av digitala tjänster på Bonnier R&D samt som affärschef på tv-produktionsbolaget Eyeworks. Alexander är en av de ursprungliga ledamöterna i Operation Smiles styrelse.  


 

Jan_Lindsten_NB.jpg

Jan Lindsten
Jan har tidigare varit professor i medicinsk genetik, sjukhusdirektör på Karolinska sjukhuset och Rigshospitalet i Köpenhamn samt dekanus för Karolinska Institutets medicinska fakultet. Han har även varit sekreterare i Nobelförsamlingen och Nobelkommittén för medicin och fysiologi. Idag är Jan professor emeritius. Han har varit aktiv i Operation Smiles styrelse sedan 2011.

 

Per_Stenback_NB.jpg
 

Per Stenbeck
Per är konsult inom den ideella sektorn och har över 30 års erfarenhet av att leda och utveckla ideella verksamheter. Han har varit generalsekreterare för Greenpeace Norden, internationell insamlingschef för UNICEF och informations- och insamlingschef för Rädda Barnen. Per grundade organisationen Water Aid i Sverige och sitter i Operation Smiles styrelse sedan 2012.

 

Bill_Magee-bild.jpg

Bill Magee
Dr. Bill Magee är en ledande kraniofacial plastikkirurg i USA och den som grundade Operation Smile år 1982 tillsammans med sin hustru Kathy Magee. Han har utbildat tusentals kirurger runt om i världen och är en framträdande talare på många internationella konferenser. Han har publicerats i ett antal medicinska tidskrifter och tilldelats titeln hedersdoktor vid sex universitet i USA. Bill är idag CEO (vd) för Operation Smile International med huvudsäte i Virginia Beach, USA. Bill valdes in i Operation Smile Sveriges styrelse hösten 2013.

 

Nina_Rehnqvist_NB.jpg

Nina Rehnqvist
Nina är adjungerad professor i kardiologi på Karolinska Institutet och ordförande i Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBI. Tidigre har Nina varit chef för kardiologiska sektionen på Danderyds sjukhus i Stockholm samt överdirektör i medicinska frågor vid Socialstyrelsen. Nina tillträdde sin styrelsepost i Operation Smile hösten 2013.

 

Malin_Hakelius_portrtt_NB.jpg
 

Malin Hakelius, suppleant
Malin Hakelius är överläkare och specialist i plastikkirurgi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon bedriver experimentell forskning om munhålecancer och klinisk forskning om kraniofaciala missbildningar och ska doktorera under våren 2014. Malin har varit en av Operation Smiles medicinska volontärer sedan starten och har varit ute på uppdrag för organisationen ett flertal gånger. 

Bookmark and Share    
Stöd vårt arbete
En operation tar mindre än en timme och behöver inte kosta mer än 2400 kronor.

Ge en gåva
 
Ditt bidrag gör skillnad
Ta del av hur din gåva bidrar till att förändra barns liv. Läs våra Smile stories
 

Vi har 90-konto (bg 900-2221) och granskas av

Följ oss på

 
HEM      SÖK      KONTAKTA OSS      SITEMAP
©2014 Operation Smile Sverige