Givares berättelser

Kristina har vävt ihop 61 000 kronor till Operation Smile
Sverige

På Svartagården i Vedum, Västergötland, bor Kristina Gustafsson, en av våra många fantastiska givare. Sedan tre år väver Kristina trasmattor som hon säljer till förmån för Operation Smile.


Den gamla drömmen blev 33 000 kronor till Operation Smile
Sverige

För att fira sin 70-årsdag och bjuda familj och vänner på en annorlunda upplevelse, bestämde sig Sören Persson för att ordna en födelsedagskonsert i Långareds kyrka i Västergötland.


Motorcykelteam skänkte 30 000 kronor till nya leenden
Sverige

Inför 25:e upplagan av International Island Classic Race på Phillip Island i Australien, tryckte motorcykelfantasten Hasse Gustafsson och hans team upp t-shirts och sålde till förmån för Operation Smile. Hasse och hans ”The Blue Lunatic and Silverfish Madness Racing Team” samlade in hela 30 000 kr!


Gun-Britt i Horn bjöd på konsert och ostkaka
Sverige

I samband med sin 85-årsdag i augusti samlade Gun-Britt Monell, i Horn, ihop 45 300 kronor - som oavkortat skänktes till Operation Smile. – För en liten tant som bor ute i skogen, på en ort med knappt 800 invånare, är det väl inte så illa? - säger Gun-Britt


”Jag ville också hjälpa till”
Sverige

”Du är bäst, Albert”, ”Heja Albert till det här initiativet!”, ”Albert, du är fantastisk!”, ”Hejja!!”… På elvaårige Alberts insamlingssida har en lång rad uppmuntrande kommentarer kommit in från givare som helt uppenbart imponerats över hans omtänksamhet och driftighet.


En resa för livet
Ghana

- Det är en resa jag kommer att minnas hela livet, säger Karin Ivarsson som arbetar på Novamedia Sverige som driver Postkodlotteriet. Tillsammans med kollegorna Anton Simberg och Mikael Frööjd fick hon nyligen följa med Operation Smile på ett medicinskt uppdrag i staden Ho, i Ghana.


Brickan Design for a smile säljs till förmån för Operation Smile
Sverige

Det kom ett mejl till Operation Smile, med en bifogad bild på en snygg bricka. Vad som först syntes vara ett böljande, bergigt och lite trolskt landskap visade sig vara – profilbilder av ett barn med spalt! Bilderna liksom överlappar varandra och skiljer sig alla lite åt. Av mejlet framgår att brickan, döpt till ”Design for a smile”, finns till försäljning och att 25 procent av intäkterna skänks till Operation Smile.


Kyrkheddingeloppets löpare springer för fler leenden
sverige

- Hemvärnsgården i Kyrkheddinge var precis nyrenoverad och vi var några som pratade om att det skulle vara kul om det hände något i bygdeföreningen – och då kom jag på idén om ett lopp, berättar Annika Trönell, en av den lilla orten Kyrkheddinges 259 invånare.


Åke donerade sitt föräldrahem
Sverige

-Jag är bara glad och tacksam över att ha fått möjligheten att hjälpa så många barn, säger Åke Engelfeldt, som just har kommit hem från Managua, Nicaragua, där han har fått uppleva ett medicinskt uppdrag tillsammans med Operation Smile.


”Jag önskar att jag vore plastikkirurg”
Sverige

För tredje året i rad fick Operation Smile nyligen ta emot en julgåva från företaget Emil Lundgren AB, en elfirma som jobbar med installationer och service. Vi blev nyfikna; hur kommer det sig att företaget år ut och år in skänker en julpeng till just Operation Smile?


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile