This is why - Petra Peterson
Sverige
Från fältet 21 sep 2017

Möt Petra Peterson, en av våra många fantastiska medicinska volontärer som engagerar sig ideellt för att ge barn tillgång till säker kirurgi.


Mexiko: En kamp för Davids framtid
Mexiko
Från fältet 17 sep 2017

David, i dag tre år gammal, föddes med både läppsalt och gomspalt. Dessutom har han Downs syndrom och är döv. Föräldrarna berättar att de har fått kämpa för att få reda på vilken typ av hjälp de kan tänkas behöva och vilken hjälp som finns att få. För ett år sedan kom de för första gången till Operation Smile i Puebla och fick då Davids läppspalt lagad. Nu är de tillbaka för att pojken ska få en operation för sin gomspalt.


Sydafrika: En främlings omtanke
Sydafrika
Från fältet 4 sep 2017

Ephraim är 30 år och bor med sin familj i sydafrikanska Centurion. Hans liv har inte alltid varit lätt; han föddes med läppspalt och när det var dags att börja skolan började en tuff period. Men så en dag, i slutet av 2015, kom en man fram till Ephraim på hans arbetsplats och började berätta om en organisation vid namn Operation Smile, som erbjuder kostnadsfria spaltoperationer. Tänk vilken skillnad en enda omtänksam människa kan göra!


Operationen som förändrade Sujoys liv för alltid
Indien
Från fältet 24 aug 2017

Under 2014 åkte Svenska Dagbladet till Indien där de träffade Sujoy. Han var ett av många barn som vid tidpunkten fick en möjlighet till operation. Nu, tre år senare, åkte de tillbaka till Indien för att se hur livet förändrats för Sujoy efter operationen.


”Det är så roligt att se att man gör nytta”
Sverige
Från fältet 23 aug 2017

Thomas Holm är kirurgen som sadlade om till narkosläkare och som sedan, efter att ha kommit i kontakt med Operation Smile, inte kunde motstå ännu en utmaning; att bli medicinsk volontär. Nu har han hunnit med fyra uppdrag, det senaste till Madagaskar, ett av världens absolut fattigaste länder, med ett hjälpbehov som är enormt.


Moçambique: Terezinha, 12, vill se ut som alla andra barn
Moçambique
Från fältet 24 jun 2017

Tolvåriga Terezinha har ofta funderat på varför hon är annorlunda; på varför det är en öppning i hennes läpp, på varför hon inte ser ut som alla andra barn. Och på varför de andra barnen retas och ropar hemska saker… Terezinha har aldrig mött någon annan som ser ut som hon, någon med läppspalt, och hon förstår inte vad det är hon drabbats av.


This is why - Abreham Haddis
Etiopien
Från fältet 20 mar 2017

VIDEO: Därför behövs volontärer som Abreham Haddis i Etiopien!


Forskning i Filippinerna: Varför uppstår LKG?
Filippinerna
Från fältet 3 feb 2017

Sjukhuset som Operation Smile är inhyst på under det här medicinska uppdraget är till brädden fyllt av patienter som kommit hit med sina familjer i hopp om att få den operation som de såväl behöver. Parallellt med det medicinska uppdraget pågår också ett forksningsprojekt som samlar in och analyserar data från salivprover som erhålls från frivilliga deltagare; patienter, deras föräldrar samt en kontrollgrupp. Därtill fyller föräldrarna i ett formulär med frågor som rör deras miljö- och levnadsvillkor.


VIDEO: Efren DÅ/NU
Filippinerna
Från fältet 17 jan 2017

Se filmen om Efren och hur hans liv förändrades tack vare en operation.


Mexiko: Ett nyvunnet självförtroende
Mexiko
Från fältet 17 jan 2017

Mamma Senaida kan inte låta bli att le brett där hon sitter bredvid sin son Virgilio. Hennes son föddes med en kraftig, dubbelsidig läppspalt som han levde med i 22 år. Sommaren 2015 fick han en operation när Operation Smile var på medicinskt uppdrag i Puebla, Mexiko, och sedan dess har Virgilios liv drastiskt förändrats – långt utöver det faktum att han har fått ett helt nytt utseende.


Sida:

“Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är vårt ansvar. Om vi inte tar hand om det barnet, finns det ingen garanti för att någon annan kommer att göra det.

- Kathy Magee, grundare Operation Smile