Nyheter_stor.jpg
Du är här: Hem > Aktuellt > Nyheter
Bookmark and Share    

Nyheter8 maj 2012

Ocky och Operation Smile i samarbete för fler barnleendenSamarbetet mellan det nya klädmärket Ocky och hjälporganisationen Operation Smile syftar till att hjälpa och belysa situationen för barn som föds med läpp-, käk- och gomspalt i utvecklingsländer.

– Många av barnen som vi träffar har levt ett undangömt liv utan vänner och skolgång. De har svårt att äta, dricka och prata. Okunskapen gör också att hela familjen blir väldigt utsatt och stigmatiserad, berättar Diana Amini som är kommunikationsansvarig för Operation Smile i Sverige.

Samarbetet med det nya klädmärket Ocky syftar till att belysa problematiken och att samla in pengar till Operation Smiles verksamhet där medicinska volontärer hjälper barn med ansiktsdeformiteter som annars inte skulle få någon vård eller operation. För varje såld Ocky-mössa går fem kronor till Operation Smile.

– När jag startade Ocky letade jag efter en organisation att stödja. När jag kom i kontakt med Operation Smile föll det sig naturligt att det var just dem jag ville samarbeta med. Jag blev helt tagen av deras arbete och engagemang, säger Annika Duckmark.

Operation Smile har sedan starten genomfört över 200 000 operationer runt om i världen. En operation, som tar mindre än en timme och kostar runt 2 400 kronor, förändrar ett barns liv för alltid och förhoppningen är att det nya samarbetet mellan Operation Smile och Ocky ska leda till fler nya barnleenden.
Nyheter >>


 

Vi har 90-konto (bg 900-2221) och granskas av

Följ oss på