Nyheter_stor.jpg
Du är här: Hem > Aktuellt > Nyheter
Bookmark and Share    

Nyheter3 maj 2016

Värva givare till OPERATION SMILE!Värva givare till OPERATION SMILE!

Vill du ha ett meningsfullt arbete där dina insatser förändrar livet för barn i utvecklingsländer? Vill du bidra till att bygga en framtid för barn som föds med läpp-käk-gomspalt?

Nu söker vi dig som vill representera OPERATION SMILE! Hjälp oss sprida leenden!

Operation Smile erbjuder kostnadsfria operationer för barn som föds med läpp-käk-gomspalt. Operationen tar mindre än en timme men hela livet förändras.Visionen är att inget barn ska behöva kränkas eller tvingas leva undangömt på grund av en behandlingsbar ansiktsdeformitet.

Fundraisingcenter AB är en insamlingsbyrå som arbetar på uppdrag av ideella biståndsorganisationer med 90-konto. Främst arbetar vi med face-to-face där vi rekryterar nya givare ute på stan och i gallerior.

Vi söker dig som är social, utåtriktad och ansvarsfull, samt har ett genuint intresse för dessa frågor. Du skall också tycka om att vara ute i friska luften, då vi arbetar mestadels utomhus.

Som Ambassadör kommer du att vara Operation Smiles ansikte utåt och rekrytera nya givare. Du kommer att arbeta tillsammans med andra ute på gator, torg och i gallerior i Stockholm.

Som Ambassadör får du:

-en bra fast timlön
-utbildning, support och coachning
-en trygg och trivsam relation till arbetskollegor
-komma i kontakt med den organisation som du representerar
-möjlighet att växa och avancera i företaget

Vill du ha ett arbete där du faktiskt gör skillnad och hjälper Operation Smile att rädda utsatta barn?

Skicka då en ansökan till:
johanna.lonander@fundraisingcenter.se

Märk ansökan med OPERATION SMILE!

Arbetstiden är mellan 11.00 och 16.00. Du ska kunna arbeta minst 4 dagar i veckan (mån-fre) 20-25 tim och ha möjlighet att arbeta i minst 5 veckor.


Lön
Fast timlön på 125 kr inkl. semesterersättning

Kontaktperson
Johanna Lönander, 076 0518522, johanna.lonander@fundraisingcenter.se

FUNDRAISINGCENTER SVERIGE AB
VALHALLAVÄGEN 92
11427
STOCKHOLM
Tel: 08 612 35 06

20 april 2016

Nu har du chansen att få åka med på ett uppdragHar du drömt om att få åka med på ett av våra medicinska uppdrag? Nu har du chansen! Tidigare åkte tidningen Hemmets Journal till Filippinerna för en reportageserie och nu vill de göra en uppföljning tillsammans med en läsare.

Som volontär med Hemmets Journal behöver du inte ha någon medicinsk utbildning utan får hjälpa till med lite allt möjligt. Du får bland annat ta hand om barn och familjer som kommer för att söka hjälp. Väntan under "screeningen", då hundratals barn ska läkarundersökas av Operation Smiles team kan bli lång. Då kan du som volontär se till att det går smidigt genom att vara på plats, leka och underhålla barnen. Du får helt enkelt hugga i där det behövs. Låter det intressant? Skicka en ansökan!

Så gör du

Skriv ett brev till Hemmets Journal och berätta varför just du ska vinna resan. Berätta gärna utförligt om dig själv. Vem är du? Varför vill du åka? Vilka förväntningar har du på resan?

Adressen är Hemmets Journal, 205 07 Malmö. Märk kuvertet med "Operation Smile". Skicka din ansökan så fort du kan, men senast 1 juni 2016.

Vad ingår
I priset ingår resa, boende och de flesta måltider.

När
Du som volontär kommer att vara på Filipinerna 24 juni - 28 juni, plus resdagar.


Läs Hemmets Journal reportageserie från Filipinerna här: Reportageserie

7 april 2016

Välgörenhetsmiddag på Grand Hôtel till förmån för Operation SmileIdeell organisation hjälper Operation Smile sprida fler leenden

Den ideella hjälporganisationen The International Philanthropic Society, IPS, bjuder in till välgörenhetsmiddag, till förmån för Operation Smile. Det blir en magisk afton i sagolik miljö, med champagne, trerätters middag med vin samt högklassig underhållning!

 

PROGRAM

Konferencier: Yvonne Ryding

Uppträdande: The Fantastic Four (svensk Motown-grupp), Kiralina (kanadensisk soul- och jazzvokalist i världsklass), Auktion med auktionsförrättaren, tillika trollkarlen och komikern, John Houdi

 

Tid: fredagen den 27 maj, 2016, klockan 19.00

Plats: Grand Hôtel, Spegelsalen

Klädsel: Mörk kostym

O.S.A. senast 10 maj: www.ips-sweden.com

Kontaktperson: kanthi@ianmbeck.se

 

Biljettpriser:

Ordinarie: 1 500 SEK/person

VIP-biljett: 2 000 SEK/person

VIP-bord: 20 000 SEK för ett bord för tio personer

Betalning: IPS Bankgiro 892-126423 mars 2016

Operation Smile får ta emot 107 226 kronor efter årets BARNmässa i KarlstadNär årets BARNmässa i Karlstad nu är över överlämnas inte mindre än 107 226 kronor till den medicinska hjälporganisationen Operation Smile. Det betyder operation för ytterligare 44 barn!

Årets BARNmässa i Karlstad, som hölls i helgen, hade i år valt den medicinska hjälporganisationen Operation Smile som förmånstagare. Mässan, som erbjuder en mängd barnvänliga aktiviteter, scenframträdanden och produkter, samlar varje år in pengar till behövande barn. I år blev resultatet hela 107 226 kronor, pengar som nu alltså skänks till Operation Smile. Omräknat i antal barn betyder det att ytterligare 44 barn nu kan få en operation!

- Ett fantastiskt resultat som betyder oerhört mycket för oss! Vi är naturligtvis både glada och stolta över att ha blivit utsedda till förmånstagare vid årets BARNmässa, säger Johan Norrby, insamlingsansvarig på Operation Smile.

BARNmässan i Karlstad har sedan starten 2005 samlat in 981 786 kronor; en fantastisk summa som gjort skillnad för barn såväl i Sverige som runt om i världen. Årets förmånstagare, Operation Smile, är en ideell medicinsk hjälporganisation som genomför kostnadsfria operationer i utvecklingsländer på barn och vuxna som lider av allvarliga ansiktsdeformiteter, främst läpp-, käk- och gomspalt.

- Operation Smile bidrar till att fler barn blir glada och får en ny chans i livet. Jag tycker att barn ska få vara glada, det är en av mina drivkrafter, och organisationen verkar i en anda som ligger helt i riktlinje med de värderingar jag söker när jag väljer förmånstagare till mässan, säger Linda Modin Klemner, BARNmässans grundare och chef.

- Operation Smile gör en extrem skillnad . Det är häftigt att glada barn här i Sverige kan hjälpa barn i andra länder, så att de också får bli glada barn, säger Linda Modin Klemner.15 mars 2016

Operation Smile får utökat stöd från Svenska PostkodLotterietNär Svenska PostkodLotteriet på måndagskvällen delade ut bidrag till sina utvalda förmånstagare fick Operation Smile ta emot hela sju miljoner kronor, en ökning med två miljoner jämfört med förra året. För tredje året i rad finns Operation Smile med bland de ideella organisationer som varje år får ta del av PostkodLotteriets överskott.

Operation Smile tilldelades sju miljoner kronor vid Svenska PostkodLotteriets utdelning; förmånstagare är drygt femtio ideella organisationer som arbetar inom områden som mänskliga rättigheter, hälsa, natur och miljö. Bidraget ger Operation Smile möjlighet att genomföra ett stort antal ytterligare operationer av patienter med läpp-, käk- eller gomspalt, i utvecklingsländer.

Operation Smiles styrelseordförande Maria Grimberg fanns på plats på Berns salonger för att ta emot PostkodLotteriets generösa bidrag.

- Det här är naturligtvis ett helt ovärderligt stöd för oss. Omräknat i antal operationer på barn med läpp-, käk- eller gomspalt motsvarar det nästan 3 000 stycken och eftersom varje operation innebär ett liv förändrat till det bättre, förstår nog alla att det här är ett bidrag som betyder mer än vad ord kan beskriva.

Under förra verksamhetsåret genomförde Operation Smile totalt 12 000 operationer, i 29 länder. Organisationen jobbar samtidigt långsiktigt och bedriver i dag 23 permanenta kliniker i 18 länder.  Förra året kunde Operation Smile, tack vare stödet från PostkodLotteriet, dessutom påbörja ett särskilt projekt på Madagaskar med ett bygge av just en permanent klinik, för att utöka den kirurgiska kapaciteten och kompetensen på ön.4 februari 2016

Vi söker en kontorsassistentTill Operation Smile Sveriges huvudkontor på Upplandsgatan 3 i Stockholm söker vi nu en kontorsassistent med tillträde snarast.

Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat:

  • Registrering av gåvor i databasen
  • Registervård
  • Kontroll, utskrift och utskick av minnes- och uppvaktningsblad
  • Registrering och uppdatering av autogiroavtal
  • Ta emot telefonsamtal
  • Ta emot beställningar av silversmycken samt skicka ut
  • Post och mailhantering
  • Allmänna kontorsgöromål

Tjänsten är på 50 % med tillträde snarast och löper fram till slutet av maj med möjlighet till förlängning.

Denna tjänst är nu tillsatt. Stort tack till er som ansökt!

15 januari 2016

Gullan hjälper barn att leLäs reportaget om volontären Gullan Zandén i Wärmlands Folkblad här: Gullan hjälper barn att le

2 januari 2016

Missa inte Expressens reportageserieExpressen följde med Operation Smile till Ghana. Missa inte reportern Malin Roos och fotografen Anna-Karin Nilssons starka reportageserie och dokumentär i tidningen och på webben:

Deras dröm om förvandling

Drömmen om ett nytt leende och en väg ut ut mörkret

”Hon är så fin, precis som jag drömde att hon skulle bli”

11 december 2015

Till slut fick Joshua en operation2008 kom Joshua Nunez för första gången till Bacolod city där Operation Smile fanns på plats för att operera barn med läpp-, käk- och gomspalt. Han vara bara 1,5 år och hade, precis som alla barn födda med spalt, redan haft ett tufft liv. Joshua hade inte bara svårt att få i sig mat och näring utan hade också blivit övergiven av sina föräldrar.

Hans föräldrar var förtvivlade när Joshua föddes och de visste inte hur de skulle ta hand om honom. De var väldigt fattiga hade varken resurser eller orken att hand om honom. En avlägsen släkting, Elena, hörde om Joshua och åkte dit för att se honom. ”Jag visste direkt att han skulle bli min pojke. Han log mot mig och jag mot honom. Jag har inte heller så mycket pengar, men jag var helt säker på att de lilla jag hade skulle gå till att hjälpa Joshua”, berättar Elena.

Det här är sjätte gången Elena och Joshua har kommit till Operation Smile och nu är Joshua 7 år. De har kommit nästan varje år, men varje gång har de haft otur. Joshua har åkte på feber, förkylning, vattkoppor och annat varje gång de har varit här. Nu är han frisk och han har äntligen blivit godkänd för operation. Under screeningen stod de flesta barnen och höll sina föräldrar hårt i handen, men Joshua sprang direkt fram till studentvolontärerna, vars uppgift är att underhålla barnen, och började leka med alla leksaker. Roligast var bollarna. Han försökte ivrigt att locka på de andra barnen att spela sparka bollen med honom. Några vågade sig fram och Joshua bjöd in alla som ville vara med. ”Jag har inte så många vänner, men när jag kommer hit så känner jag mig som alla andra och ingen tittar på mig som om jag vore en utomjording” berättar Joshua.

Joshua är en favorit bland volontärerna. Han ler alltid och är nyfiken på allt, även när han ska få dropp och mediciner. Han pratar med många av sköterskorna då han är väldigt duktig i skolan och har lärt sig engelska. Joshua förbereds för operation och Elena och jag följer med honom genom varje steg. Innan han går in i operationsrummet får han komma till ”child life”. Hit kommer alla barn innan operationen för att avdramatisera operationen. De får titta på bilder av operationsbordet och titta på några av instrumenten som läkarna använder. Joshua får demonstrerat på en docka hur läkaren kommer att hålla en mask över munnen så att man somnar. Han får även lyssna på hjärtat med ett stetoskop.

Operationen gick utmärkt och Joshua vaknade upp med Elena på sin sida. När Joshua får se sig själv i spegeln dagen efter undersöker han sig själv länge. Han frågar när han får återvända till skolan för att visa alla hur han ser ut. ”Ingen kommer att känna igen mig”, säger han och ler.

Några månader efter min hemkomst fick jag ett meddelande av Elena som har lagt till mig på facebook. Hon skriver, ”Hoppas allt är bra med dig. Tack för att du och operation smile förändrade Joshuas liv. Han har massvis med kompisar och det går jättebra för honom i skolan. Jag är evigt tacksam”.

/ Noelle Barton, Unga volontärer.20 november 2015

Nu söker vi ny medarbetareVi söker medarbetare med ansvar för företagssamarbeten och stora givare

Operation Smile söker en medarbetare med ansvar för företagssamarbeten och stora givare

– Vill du vara med och förändra barns liv idag?

Rollen innebär ett strategiskt och operativt ansvar för att skapa nya och utveckla befintliga relationer med företag och stora privata givare, allt med syfte att öka intäkterna till Operation Smiles verksamhet. Du ansvarar för att identifiera och bearbeta nya potentiella samarbetspartners och utvecklar och underhåller befintliga relationer.

Vi befinner oss i en tillväxt- och förändringsfas där en hel del är gjort men mycket finnas kvar att göra. Detta ger dig en stor möjlighet att vara med och påverka framtagandet av framtida strategier inom ditt område.

Läs mer och ansök här: Ansök


Nästa >>


 

Vi har 90-konto (bg 900-2221) och granskas av

Följ oss på